Отворен 55. нишки Сајам књига

Овогодишњи, јубиларни 55. по реду, нишки Сајам књига отворен је у Хали Чаир у Нишу у присуству великог броја љубитеља писане речи.

Као и претходних година, присутни су штандови са речницима и уџбеницима страних језика, издањима за децу и антикварним књигама, научно-популарним и енциклопедијским издањима. И ове године за куповину књига сви издавачи су омогућили значајне сајамске попусте.

Овогодишњу светковину књиге која се одржава под крилатицом “Тајна је у књизи”, свечано је отворио Владимир Пиштало, романописац, добитник Нинове награде за књижевност и један од најчитанијих српских писаца. Ради на Бекер колеџу у Масачусетсу, где предаје светску и америчку историју. Пиштало је један од најзначајнијих савремених српских писаца, а написао је романе „Тесла, портрет међу маскама“, „Миленијум у Београду“ и „Венеција“, који су већ преведени на десетак светских језика.

Он је, отварајући сајам, изразио уверење да ће књига надживети дигитализацију у временима која надолазе.
(Изјава: Владимир Пиштало, добитник Нинове награде за књижевност)

Организатор сајма, Нишки културни центар, потрудио се да доведе више од 60 издавачких и књижарских кућа из земље и региона са издањима из области лепе књижевности, уметности, свих научних и техничких садржаја, иако се овогодишњи сајам не одржава у устаљеном термину као и претходних деценија, нагласио је на ортварању Срђан Савић, директор Нишког културног центра.
(Изјава: Срђан Савић, директор НКЦ-а)

Сајам књига ће пратити свакодневне и бројне промоције, књижевни сусрети и разговори, потписивање књига од стране писаца и други пратећи програми. И ове године најбољим појединцима и издавачким кућама биће додељене традиционалне сајмске награде: Пресад мудрости, Иницијал, Отисак и Божа Војиновић. Дечији дан на Сајму је четвртак, уз учешће бројних дечијих стваралаца.

Цена улазнице је 120, а за групне посете ученика и студената, 70 динара.

Јубилара светковина књиге ће трајати до 30. децембра 2018. године, а радно време је од 10 до 20 сати.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.725 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>