Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Вртићу из Бујановца вредна донација Европске уније

Деца мигранти из Прихватног центра у Бујановцу и њихови вршњаци из бујановачке предшколске установе “Наша радост” имали су данас прилику да се друже и забаве уз  представу “Деда Мраз и три јелке”, коју су извели васпитачи и васпитачице те установе.

Малишане су обрадовале и нове играчке, дидактички материјал и намештај који је вртићу “Наша радост” поклоњен у оквиру Подршке Европске уније управљању миграцијама у Србији.

Директор предшколске установе “Наша радост” Милован Алексић рекао је да та установа има одличну сарадњу са Прихватним центром у Бујановцу и неколико деце миграната иде у вртић.
“Бујановац као град, али и наша предшколска установа, показали су отвореност за све људе без обзира на то одакле долазе. Нама је најбитније да деца расту у сигурном, лепом и подстицајном окружењу, да се друже и заједно учествују у оваквим приредбама и радионицама”, рекао је Алексић.

Јелена Марић Луковић, испред Подршке Европске уније управљању миграцијама у Србији, истакла је да предшколска установа “Наша радост” представља пример инклузивне средине где се различитости поштују и подстичу.

Она је рекла да је у оквиру Подршке  Европска уније општинама и градовима у којима бораве мигранти установи “Наша радост” дониран 9.000 евра вредан намештај, дидактички материјал и играчке које подстичу моторику и развој деце.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,293 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>