Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Појачан рад Сектора за наплату путарине током предстојећих празника

ЈП „Путеви Србије“ спремно и организовано дочекује предстојеће новогодишње и божићне празнике који доносе и појачан интензитет саобраћаја, саопштено је из овог предузећа.

Као и свих претходних година интензивиран је рад на наплатним станицама, сви канали за наплату путарине и дистрибуцију картица су у функцији 24 часа дневно, без минута паузe, а повећан је и број инкасаната како би се обезбедио несметан пролазак возила услед појачаног саобраћаја на аутопутевима у Републици Србији.

ЈП „Путеви Србије“ је на видљивим местима у зони наплатних станица, поставило обавештења возачима на српском, енглеском, немачком и турском језику да припреме тачан износ новца за плаћање путарине, а све у циљу спречавања застоја.

Најбржи пролазак кроз наплатне станице омогућава електронска наплата путарине, јер значајно скраћује време путовања и омогућава возилима пролазак кроз наплатне станице без заустављања, а уједно представља и јефтинији вид плаћања путарине, јер се одобравају различити попусти.

У систему тренутно има преко 282.000 корисника уређаја за електронска наплата и њихов број се сваке године повећава. Сваки трећи учесник у саобраћају који пролази кроз наплатне станице плаћа путарину електронским путем, кажу из ЈП Путеви Србије.

ЈП „Путеви Србије“ омогућило је учесницима у саобраћају да се путем портала на аутопутевима и апликације за мобилне телефоне информишу о евентуалним задржавањима на наплатним станицама, прекидима саобраћаја, стању коловоза, временским приликама и другим неопходним информацијама.

ЈП “Путеви Србије” апелује на све учеснике у саобраћају да буду посебно опрезни и поштују ограничења брзине и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,320 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>