Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Пет жртава у судару воза и аутобуса у Доњем Међурову

На пружном прелазу Доње Међурово код Ниша јутрос око 7.30 часова догодила се тешка саобраћајна несрећа када је воз ударио у аутобус.
У судару су на лицу места погинуле три особе, у Клиничко – болнички центар у Нишу преминуле су још две, док се лекари боре за живот двоје 16-годишњака који су озбиљно повређени.
Министар здравља Златибор Лончар каже да је на интензивној нези смештено укупно 13 пацијената, од тога 8 малолетника који су засад добро. На Дечијој клиници је хоспитализовано четворо деце и њихово стање је стабилно.
Чак 30 пацијената са тешким повредама јутрос је примљено у нишки Клинички центар, а Лончар је обишао 13 пацијената који су на интензивној нези Ургентног центра. Међу њима је осморо пацијената који имају око 16 година, а младић и девојка су животно угрожени и лекари се боре за њихов живот.
“Девојка има изузетно озбиљне повреде централног нервног система, неурохирурзи су је оперисали, она је и даље у коми. Дечко има озбиљне повреде горњег дела кичме и то су за сада најтеже повређени пацијенти. Наставља се борба за њих двоје”, каже Лончар.
Лончар напомиње да су сви капацитети нишког Клиничког на располагању, да ће “појачати” дежурне екипе и да ће лекари бити уз пацијенте у случају да се њихово стање погорша.
Директор полиције Владимир Ребић је рекао да је пропуст возача највероватније узрок ове страшне несреће која се јутрос догодила код Доњег Међурова.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,116 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>