Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Сврљиг трећа “општина једнаких могућности” у Србији

Општини Сврљиг уручена је данас у Београду трећа награда за општину “једнаких могућности” коју је установио Повереник за заштиту равноправности.

“Само у спорту сви имају једнаке стартне позиције и управо та област треба да буде најбољи пример да наставимо да градимо друштво једнаких могућности и толеранције”, поручила је повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић на додели новоустановљене награде Повереника за заштиту равноправности „Општина, односно град једнаких могућности“ , у циљу прoмoвисaњa и jaчaњa рaвнoпрaвнoсти у локалним самоуправама у Србији.

Прво место припало је општини Гаџин Хан, док се Нови Сад пласирао на друго, а општина Сврљиг на треће место. Награђене општине и град бићe прoмoвисaни кao пример нajбoљe прaксe у нашој држави, али и Европи, кроз европску Мрежу тела за равноправност – ЕКВИНЕТ. Представницима Гаџиног Хана, Новог Сада и Сврљига уручен је и специјално креиран Лого равноправности који ће моћи да користе годину дана, дo избoрa слeдeћeг пoбeдникa.
Награду је у име Општине Сврљиг примила Татјана Лазаревић, председница СО Сврљиг.

Јанковић је истакла да је Повереник уставновио ову награду како би наставио да промовише и мотивише све чиниоце друштвеног живота да негују и унапређују принцип равноправности, као и да су међу битним критеријумима овог конкурса били учешће осетљивих група у свим друштвеним активностима и однос и подршка коју им и кроз пројекте локална заједница пружа.
У избору су учествовале 74 општине из целе Србије, а победнике, који су у оквиру својих надлежности на најбољи начин спровели конкретне активности које су утицале на сузбијање дискриминације у својој средини.

Награде је са повереницом свечано уручио и амбасадор Краљевине Норвешке Арне Санес Бјорнстад, која је покровитељ пројекта „Јачање локалних антидискриминационих капацитета и институционалних капацитета Повереника за заштиту равноправности“, у склопу кога је награда и установљена.

Свечаности је присуствовао и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,293 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>