Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Подршка Приштини за провокације долази од стране САД-а и ЕУ

Нејасан став Европске Уније по питању “косовске војске” је разочаравајући, а одсуство реакције ОЕБС-а због овог провокативног подухвата Приштине је изненађујуће, изјавио је стални представник Русије при тој међународној организацији Александар Лукашевич.

„Поново нас је разочарао став ЕУ која је на себе преузела улогу посредника у преговорима између Београда и Приштине. Све је јасније да ће Брисел наставити да жмури на сва кршења међународног права од стране Приштине“, рекао је Лукашевич на заседању ОЕБС-а, а преноси Интернет портал Восток на српском језику.

Стварање “косовске војске” искључује могућност политичког компромиса између Београда и Приштине, рекао је Лукашевич.

Он је навео да је неодговорна подршка Приштини од стране САД и ЕУ послужила као стимуланс да власти у Приштини уопште и донесу одлуку о формирању “косовске војске”, игноришући све своје међународно – правне обавезе али и мишљења многих савезница из НАТО-а.

“Потпуно је јасно да подршка властима у Приштини за нове провокације долазе од стране САД-а и ЕУ. Уобичајено игнорисање не само међународних правних обавеза, већ и мишљења многих НАТО савезника, Вашингтон је подржао стварање “косовске војске”. Без икаквог чекања, САД су већ косовским Албанцима послале 24 мултифункционална оклопна возила “Хамви”, а припрема се и испорука смртоносног оружја”, рекао је Лукашевич.

„Незаконита одлука приштинских власти мора бити моментално повучена. Позивамо западне покровитеље Приштине да то издејствују“, додао је.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,301 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>