Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Богатства Србије на календару програма ЕУ ПРО за 2109. годину

Даница Стојановић, ученица Уметничке школе из Ниша добитница је прве награде на конкурсу за календар развојног програма ЕУ ПРО за 2019. годину, док су друго и треће место припали Катарини Стојановоћ из лесковачке Гимназије и Станици Рамадановић из Техничке школе „Никола Тесла“ из Сурдулице.

Награде најбољима на конкурсу, лаптоп и таблет рачунаре и мобилне телефоне, уручиле су данас на представљању календара у Краљеву, Ана Станковић, представница Делегације Европске уније у Србији и Милица Марковић Томић испред Министарства за европске интеграције.

„Ви млади сте препознали праве европске вредности које су укорењене у Србији и нашој традицији, и у својим радовима сте показали да се Европска унија може обогатити и кроз научни рад и истраживање, религију, културу, спорт, уметност“ рекла је Ана Станковић честитајући младим уметницима, али и професорима који су мотивисали и подржали ђаке да учествују на конкурсу „Србија у ЕУ – Чиме ћемо обогатити Европску унију“.

„Овогодишњи календар ће наредних дванаест месеци красити животни и радни простор многих људи који раде у Делегацији Европске уније и у институцијама Републике Србије и подсећаће нас да се инвестиција у младе увек исплати“, поручила је Станковић.

На страницама календара ЕУ ПРОа за предстојећу годину, поред прва три награђена рада, налази се и радови Тамаре Парезановић из Чачка, Стефана Стојића из Рашке, Михајла Тошића и Катарине девет радова других ученика, који су оцењени као најбољи.

Школа примењених уметности из Шапца проглашена је за најбољу на основу ангажовања и преданости приликом припрема школског такмичења и радова награђена је компјутером и пројектором.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,320 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>