Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Саобраћај отежан, већина путева проходна

Сви главни путни правци у Србији су проходни, али снега има у расквашеном стању до пет центиметара, због чега се возачима препоручује опрезна вожња, саопштено је из Путева Србије.

Према њиховим информацијама, непроходни су путеви треће категорије код Ивањице и Новог Пазара, док се апелује на возаче да буду опрезни када крећу пут Ваљева, јер на деоници Дивци – Солвац постоји опасност од обрушавања камена на пут. Ситни одрони су могући и на Ђердапској магистрали. Прилази свим зимским туристичким центрима су проходни.

На територији општине Сврљиг регионални путеви су проходни, иако на коловозима има снега. За њихово одржавање задужено је Предузеће за путеве “Страбаг”.
За одржавање улица у Сврљигу и локалних путева задужена је Зимска служба ЈКСП “Сврљиг”.

Нови в.д. директор овог предузећа, Игор Давидовић каже да је Зимска служба реаговала још од првих снежних падавина и да је ситуација на терену задовољавајућа. Путеви и градске улице су чишћени према плану и програму, по приоритетима.
(Фоно укључење: Игор Давидовић, в.д. директора ЈКСП “Сврљиг”)

Давидовић каже да није било прекида у чишћењу путева и да су данас машине овог предузећа стигле до многих села која јуче нису била чишћена, а да се кренуло и са чишћењем сеоских улица.
(Фоно укључење: Игор Давидовић, в.д. директора ЈКСП “Сврљиг”)

Давидовић каже да је чишћење снежних наноса било мало спорије због велике количине снега који се нашао на коловозима, али да је олакшавајућа околност што нема ветра.
(Фоно укључење: Игор Давидовић, в.д. директора ЈКСП “Сврљиг”)

ЈКСП Сврљиг је спремно за све зимске изазове, поручује Давидовић, уз упозорење свима да не крећу на пут без преке потребе, а свакако не без добрих зимских гума и друге неопходне зимске опреме.

Према Закону о безбедности саобраћаја сви возачи приликом вожње ван насељеног места у колима морају имати и ланце за снег. Њих је потребно монтирати на погонске точкове на деоницама пута које су означене знаком обавезе употребе ланаца када је снег на коловозу. Казна за овај прекршај је 20.000 динара.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,301 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>