Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

120 година ЛУ “Др Миленко Хаџић” Сврљиг

Свечаном академијом и доделом признања Ловачко удружење “Др Миленко Хаџић” из Сврљига обележило је у суботу, 15. децембра 120 година од оснивања првог ловачког удружења у Сврљигу и организованог ловства на овим просторима.

Обележавању ове значајне годишњице сврљишкх ловаца присуствовали су и високи гости из света лова: председник Ловачког савеза Србије Братислав Ћирковић, председник ЛС Косова и Метохије, Илија Елезовић, и председник ЛС Југоисточне Србије, Зоран Алексић, представници многих ловачких удружења из Србије, као председник Ловно – риболовачког удружења “Миџор” из Бугарске, затим народни посланик Милија Милетић, помоћник председника општине Сврљиг, Мирослав Марковић, представници Полицијске станице Сврљиг и други.

Госте је најпре поздравио Златимир Рашић, председник ЛУ “Др Миленко Хаџић”, који их је упознао и са кратким историјатом Удружења.
5. јуна далеке 1898. године формирано је Ловачко удружење “Дервен”, као 16 по реду у Србији и само две године након формирања Савеза ловачких удружења Краљевине Србије. Удружење је тада имало 28 чланова, а његов први председник био је срески начелник Милан Ладашковић, рекао је Рашић.

Присутнима су се обратили и народни посланик Милија Милетић, председник Ловачког савеза Србије Братислав Ћирковић, председник ЛС Косова и Метохије, Илија Елезовић, председник ЛС Југоисточне Србије, Зоран Алексић, гост из Бугарске, председник Ловно – риболовачког удружења Миџор, као и Мирослав Марковић, помоћник председника општине Сврљиг.

Сви они похвалили су досадашњи рад чланова ЛУ Др Миленко Хаџић на челу са Златимиром Рашићем и пожели им још много година успешног рада.

Народни посланик Милија Милетић изразио је и посебно задовољство што је председник ЛСС човек из Ниша и изразио наду да ће убудуће заједнички радити на развоју ловства у Србији, а посебно на развоју југа Србије кроз ловни и сеоски туризам.

Ловачко удружење поводом овог јубилеја доделило је и уручило плакете, затим златне, сребрне и бронзане ловачке значке заслужним организацијама и појединцима, као и својим члановима који су допринели развоју ловства у сврљишком крају.

Награде су добиле и ученице ОШ Добрила Стамболић из Сврљига за своје ликовне радове на тему екологије и лова које су насликале по конкурсу који је расписало ЛУ почетком године.

Признања су овом приликом Удружењу и ловцима уручили и ЛСС и Ловачки савез Југоисточне Србије, а један од добитника плакете Ловачког савеза Србије за промоцију и залагање за развој ловства у Србији је народни посланик Милија Милетић. Плакету му је уручио председник ЛСС Братислав Ћирковић.

Након свечаног дела уследило је дружење ловаца и богат ловачки ручак уз музику у оближњем сврљишком ресторану.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,320 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>