Проходни сви аутопутеви и државни путеви I и II реда у Србији

ЈП „Путеви Србије“ поводом ситуације на путевима у Србији након ноћашњих снежних падавина доставило је медијима следеће саопштење за јавност:

“ЈП „Путеви Србије“ обавештава јавност да су ауто-путеви и сви државни путеви првог и другог реда проходни за саобраћај, али да се саобраћај одвија отежано због лоших временских услова, снежних падавина, појаве местимичне поледице и магле на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

Екипе путара реагују у складу са развојем ситуације на терену и раде на рашчишћавању снега чинећи све да се саобраћај одвија на свим путним правцима.

Посебна пажња при организацији зимског одржавања државних путева I и II реда поклања се: мосту “Газела”, превоју Бубањ Поток, Бегаљичком Брду, превоју “Мечка”, Честобродици, Златибору, Попадији, Тресибаби, Светињи, успону Рушањ и Рудник на Ибарском путу, превојима на Фрушкој Гори (Иришки Венац, Банстол), мосту Бешка, превоју Јарам на путу Берзеће-Копаоник итд.

Државни путеви трећег приоритета (локални, сеоски путеви) чисте се тек након што се у потпуности очисте државни путеви првог и другог реда.

ЈП “Путеви Србије” апелују на све учеснике у саобраћају да не крећу без обавезне зимске опреме, и да због лоших временских услова буду посебно опрезни, поштују ограничења брзине и прилагоде брзину кретања условима на путу”.


Фото: Регионални пут Сврљиг – Књажевац

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,951 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>