КФОР са више од 45 возила ушао на север КиМ

Више од 45 возила Кфора ушло је на север Косова и Метохије данас нешто пре 10.00 часова, крећући се у колони ка Лепосавићу.

Поред борбених возила у колони су биле и грађевинске машине, багери, опрема за блокаде и прављење баријера.

Портпарол Кфора Вићенцо Грасо рекао је за РТС да је реч о редовној вежби.

„Има и других конвоја који се крећу у другим деловима Косова. У складу са Резолуцијом 1244, трупе Кфора тренирају спремност да буду брзо распоређене широм Косова”, рекао је Грасо.
Покрети Кфора на северу долазе у тренутку већ подигнутих тензија након потеза које Приштина повлачи мимо ЕУ, а посебно уочи намере да донесу одлуку о формирању војске Косова, уз отворену подршку западних центара политичке и војне моћи, јавља Танјуг.

Командант здружених снага НАТО у Напуљу, адмирал Џејмс Фого, јуче је рекао да је формирање војске нешто о чему „суверено одлучује” Приштина.

У том контексту, присуство Кфора на северу, посебно састав и опрема возила, указује на страховање од могуће реакције Србије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.935 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>