На пролеће 56 камера на аутопуту Београд – Ниш

Возаче ће на аутопуту Београд – Ниш на пролеће снимати 56 камера на 14 локација у оба смера, и то на деоницама од свега шест до 32 километара, пише “Блиц”. То значи да ће саобраћајна полиција моћи још детаљније да бележи и кажњава прекорачења дозвољене просечне брзине од 130 километара на час.

Како наводи Блиц, поред већ постојећег видео-надзора на наплатним рампама на Коридору 10, “Путеви Србије” ће ускоро расписати конкурс за пилот-пројекат надоградње постојећег наплатног система на аутопуту Београд-Ниш који предвиђа, између осталог, постављање камера и на деоницама дуж којих нема одмаралишта и бензинских пумпи.

Руководилац овог пројекта Дарко Савић из “Путева Србије” открио је за “Блиц” локације на којима ће видео-надзор бити постављен. То је Ниш, Алексинац, Алексиначки рудници, Појате, Параћин, Јагодина, Баточина, Марковац, Велика Плана, Смедерево, Водањ, Умчаре, Мали Позаревац и Београд.

“Имаћемо укупно 56 камера на 14 такозваних портала или носача у оба смера. На сваком порталу имаћемо по две камере, које ће снимати саобраћај у све три траке”, објаснио је Савић.
Савић је додао да очекује да уговор буде потписан до краја године, а цео систем адаптиран на пролеће. Он је подвукао да ће камере са стопроцентном прецизношћу бележити регистарске ознаке свих возила која се крећу брзином и од 250 километара на сат.

Савић је рекао да је циљ “Путева Србије” повећање безбедности учесника у саобраћају.

“Блиц” упозорава и да ће, када буде постављено 14 камера дуж аутопута Београд-Ниш, постојати опасност да возачи који на различитим деоницама прекораче дозвољену средњу брзину буду санкционисани са више казни.

Месечно просечну брзину прекорачи око 30.000 возача, од којих су између 7.000 и 8.000 са домаћим таблицама.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.083 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>