“Џедајкон 2018” 29. и 30. децембра у Нишу

Друга по реду Конвенција популарне културе, фантастике и дигиталне технологије – “Џедајкон 2018”, биће одржана 29. и 30. децембра ове године, у Официрском дому у Нишу.

Прошле године, са 40 гостију – предавача, cosplay-ера, јутјубера, глумаца, 15 радионица за децу, такмичењима у видео и друштвеним играма, модном ревијом и богатим сценским садржајем, манифестација је имала велики одјек.

“Са посетом од преко 1200 људи прошле године, ове године смо добили највећу дворану Официрског дома, и спремамо се да угостимо више од 4000 посетилаца”, кажу организатори.
Богат програм обухватиће бројне изложбе, панеле и такмичења, а посебно место заузеће гости-излагачи и највеће cosplay такмичење до сада.

Програм овогодишњег Џедајкона биће подељен на главну бину -СвеМир стејџ, где ће централно место заузети JediTalks, као и панел “Деца, родитељи и дигитална галаксија”, затим Panel Room са стручњацима из области популарне културе, књижевности и филма и “Never Grow Up” – сала којој и само име каже да ће бити најзабавнији део Конвенције.

Од особа активних у заједници које ће своје искуство и позитивну енергију проширити кроз JediTalks програм, преко представљања књига, филмова и предавања о популарној култури, такмичења у cosplay-у, караоке певању, до body art-а и турнира у видео играма, на Џедајкону ће се наћи понешто за сваког љубитеља популарне културе и фантастике.

Једна од најзанимљивих атракција овогодишњег Џедајкона биће и игра у виртуелној реалности Beat Saber , за коју већ сада влада огромно интересовање.

Део средстава од продатих улазница ове године биће одвојен за оне којима је то најпотребније. Улазница за децу млађу од 7 година биће играчка или књига која ће касније бити донирана социјално угроженим суграђанима, док ће симболична цена улазнице за све од 7 до 107 година бити 600 динара за оба дана или 400 динара за један дан.

“Џедајкон 2018” је подржан од стране Секретаријата за културу, Канцеларије за младе града Ниша и Народне коалиције за децентрализацију, као и кроз пројекат “Твоје место у Србији” који подржава грађанске иницијативе из читаве земље.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.935 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>