Председник Државног збора Републике Словеније у посети Србији

Председник Државног збора Републике Словеније Дејан Жидан боравио је данас у званичној посети Републици Србији, на позив председнице Народне скупштине Републике Србије Маје Гојковић, у циљу унапређења билатералних односа и развоја парламентарне сарадње.

Гојковић и Жидан сусрели су се у Дому Народне скупштине, а након састанка председници два парламента потписали су Меморандум о сарадњи Народне скупштине Републике Србије и Државног збора Словеније, чиме се отвара додатан простор за сарадњу у процесу европских интеграција Србије, као и на нивоу радних тела.

Делегација Словеније имала је након потписивања Меморандума састанак са народним посланицима, члановима Клуба пријатељства са Словенијом, на чијем је челу народни посланик Милија Милетић.

Милетић је у разговору са председником Државног збора Републике Словеније Дејаном Жиданом изразио задовољство због потписивања овог међудржавног споразума, уз жељу за што бољом будућом сарадњом са пријатељском Републиком Словенијом.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,785 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>