Председник Државног збора Републике Словеније у посети Србији

Председник Државног збора Републике Словеније Дејан Жидан боравио је данас у званичној посети Републици Србији, на позив председнице Народне скупштине Републике Србије Маје Гојковић, у циљу унапређења билатералних односа и развоја парламентарне сарадње.

Гојковић и Жидан сусрели су се у Дому Народне скупштине, а након састанка председници два парламента потписали су Меморандум о сарадњи Народне скупштине Републике Србије и Државног збора Словеније, чиме се отвара додатан простор за сарадњу у процесу европских интеграција Србије, као и на нивоу радних тела.

Делегација Словеније имала је након потписивања Меморандума састанак са народним посланицима, члановима Клуба пријатељства са Словенијом, на чијем је челу народни посланик Милија Милетић.

Милетић је у разговору са председником Државног збора Републике Словеније Дејаном Жиданом изразио задовољство због потписивања овог међудржавног споразума, уз жељу за што бољом будућом сарадњом са пријатељском Републиком Словенијом.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.084 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>