Михајловићева са општинама Нишавског округа: Без улагања у локал нема развоја Србије

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је јуче са начелницом Нишавског округа Драганом Сотировски и председницима и представницима општина Сврљиг, Гаџин Хан, Алексинац и Мерошина, о инфраструктурним улагањима у ове локалне самоуправе.

Михајловићева је истакла да поред тога што држава реализује велике инфраструктурне пројекте, мора се водити рачуна и о локалним самоуправама и њиховим потребама.
(Изјава: проф. др Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре)

Јелена Трифуновић, председница општине Сврљиг, захвалила је потпредседници Владе и Министарству на помоћи, рекавши да је то прави пример опхођења државних институција према локалним самоуправама.
„Захваљујући Министарству и „Путевима Србије“ реконструисали смо веома важан пут према Старој планини. Сада имамо неколико молби, које се односе на проширење моста на том државном путу и уређење пружних прелаза и Књажевачке петље, и верујем да ћемо, као и до сада, успешно сарађивати у њиховој реализацији“, рекла је Трифуновићева.
Министарка Михајловић обећала је даље улагање у Општину Сврљиг и решавање изнетих инфраструктурних проблема.

Драгана Сотировски, начелница Нишавског округа, изразила је задовољство због подршке Министарства грађевинарства и ресорних предузећа „Путеви Србије“ и „Коридори Србије“ и истакла да ће завршетком Коридора 10 и реконструкцијом пруга Ниш-Димитровград и Ниш-Мердаре Нишавски округ постати права раскрсница између истока и запада.
„За кратко време доста тога смо урадили у сарадњи са Министарством, у 2019. години наставићемо да заједнички решавамо конктретне проблеме општина из овог краја“, рекла је Сотировска.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,259 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>