Конкурс за Награду Града Ниша за књижевност за децу и младе

Током 2019. године биће додељена по трећи пут Награда Града Ниша за књижевност за децу и младе под именом „Мали цвет“, која се додељује за најбољу књигу поезије или прозе за децу и младе, објављену на српском језику у 2018. години.

У конкуренцију за награду улазе сва прва издања књига прозе или поезије за децу и младе, објављена на српском језику током 2018. године. Неће се узимати у обзир поновљена издања, издања објављена ранијих година, избори, антологије и слично.

Име добитника награде ће бити саопштено до почетка априла 2019. године, а свечано уручење награде ће се одржати априла 2019. године, на Светски дан књиге.

Из Нишког културног центра позивају издаваче или ауторе да најкасније до 31. децембра 2018. године пошаљу 4 примерка објављених књига које испуњавају услове конкурса.

Књиге слати на адресу: НКЦ, Станоја Бунушевца бб, 18000Ниш са назнаком “награда за децу и младе”. Награда се састоји од повеље и новчаног износа.
Награду “Мали цвет” је установио и додељује је Град Ниш, а организатор је Нишки културни центар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,259 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>