Божићни фестивал од 25. децембра у Сврљигу

11. Божићни фестивал и ове године биће одржан у Сврљигу од 25. децембра 2018. до 10. јануара 2019. године.

Ову Традиционалну манифестацију, замишљену као хуманитарну, али и забавну, организује Центар за туризам, културу и спорт Сврљиг у сарадњи са Канцеларијом за младе Сврљиг.

У оквиру Божићног фестивала одржава се из низ активности, а ове године отвара га аукција слика која ће бити одржана у Кафеу Инкогнито 25. децембра од 17 сати. Нешто касније, од 18 сати биће одржан годишњи концерт КУД Сврљиг. Наредних дана, све до 29. децембра биће одржане многе манифестације у коима учествују млади и деца, почев од најмлађих из ПУ Полетарац, преко основаца, па до средњошколаца и старијих. Биће одржане изложбе, књижевне вечери, разне радионице, ди-џеј журке, караоке парти, а малишани ће, уз дружење са Деда Мразом окитити и јелку у центру Сврљига.

После краће паузе за дочек Нове године, Фестивал се наставља 4. јануара 2019. године, када ће бити отворена изложба слика насталих на овогодишњој Ликовној колонији. Затим ће уследити концерти, Игре без граница, ревија народне ношње и сам крај Фестивала означиће још један концерт -КУД Белоиње.

Улазнице на скоро свим манифестацијама биће добровољни прилози, док ће се само наплаћивати улаз на два концерта по 100 динара.

Сав приход са фестивала и ове године биће уплаћен у хуманитарне сврхе.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,951 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>