Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Фирме које су радиле на Коридору 10 траже одштету од државе

Одштетни захтев групе извођача радова на деоници Уб – Лајковац, од којих је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре наплатило банкарске гаранције у износу од 342 милиона динара, неоснован је и апсурдан, изјавио је данас помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Саша Стојановић.

Стојановић је у изјави медијима у кампу “Коридора Србије” у месту Кржинце, у близини ауто-пута на Коридору 10, где је привремено измештено Министарство, рекао да ће Министарство размислити да ли ће било како одреаговати по питању овог захтева, и додао да уколико су извођачи незадовољни поступањем државе, имају могућност да траше заштиту права на суду.

Он је новинарима показао и фотографије на којима су приказани делови коловозних конструкција након скидања асфалта коју су изградили они који су поднели одштетни захтев, а на којима се види да је за изградњу пута уместо шљунка коришћено блато и глина.

Извођачи радова на деоници Уб – Лајковац, предузећа “Путеви Ужице” и “Планум” поднели су одштетни захтев држави у износу од 728,7 милиона динара.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

9,199 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>