Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Срђан Миловановић нови власнике ТВ Прва, Б92.нет и ТВ О2

Срђан Миловановић, бивши сувласник Коперникуса је нови власнике ТВ Прва, Б92.нет и ТВ О2, које је купио за 180 милиона евра.

Миловановић је рекао за Раскрикавање да ће куповина телевизија бити обављена преко његове фирме на Кипру.

И даље се чека одлука Комисије за заштиту конкуренције која треба да процени да ли би ова аквизиција нарушила фер тржишне услове, али Срђан Миловановић сматра да је то готова ствар.
„Наравно да може да се деси да одлука буде негативна, али ове две телевизије немају 40 одсто учешћа у тржишту тако да мислим да ће бити позитивна“, каже Миловановић за Раскрикавање.
Миловановић истиче и да му, када је у новембру продао Коперникус Технолоџи, мотив није био куповина ове две телевизије, као и да Телеком није имао никаквог утицаја на ову његову одлуку. Он каже да на овим телевизијама са националним покривањем неће бити промена уређивачке политике.
„Никаквих промена, само ће на О2 бити много више спорта“, рекао је нови власник за Раскрикавање.

Куповина ТВ Прва и О2 долази након што је Коперникус Корпорејшен у новембру продала кабловског оператера Коперникус Технолоџи државном Телекому за око 190 милиона евра.
Компанија Антена група саопштила је јуче да је постигла договор са предузетником Миловановићем о преузимању 100 одсто оснивачких права Антена групе у Србији и Црној Гори.

У власништву Антена групе су Прва телевизија, О2 ТВ, Прва ТВ Црна Гора, Плеј радио, шест кабловских канала и три портала: Прва.рс, О2тв.рс и Б92.нет.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

9,199 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>