Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Више од 30.000 динара прикупљено за Удружење „Из круга“

Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом глумци Академског позоришта Студентског културног центра Ниш и предшколци ОШ „Учитељ Таса“ хуманитарном представом „Мамин дашак у свемиру“ сакупили су више од 30.000 динара за Удружење особа са инвалидитетом „Из круга“.

Овом представом, која је одиграна у Позоришту лутака Ниш, глумци и предшколци успели су да пренесу поруку хуманости и љубави, а куповином карата за представу и донацијама, прикупљена је сума од 31.000 динара.

„Желели смо да се придружимо обележавању овог дана и да им пошаљемо љубав и подршку. Студентски култуни центар је изузетно активан у подизању друштевене свести и одговорности, трудимо се да помогнемо цивилним друштвима и омладинским удружењима прикупљањем средстава када је то потребно“, рекла је директорка Студентског културног центра Ниш Драгана Петковић.
Вече је отворио хор предшколаца Основне школе „Учитељ Таса“, а потом су на сцену изашли и глумци Академског позоришта. Песмом малишана и самом представом „Мамин дашак у свемиру“, и певачи и глумци желели су да скрену пажњу на то колико је хуманост важна.

Сав новац дониран је Удружењу особа са инвалидитетом „Из круга“, а председница овог удружења Јасмина Бараћ Перовић се после представе придружила глумцима на сцени и захвалила Студентском културном центру и свим Нишлијама које су на било који начин учествовали и били хумани.

Представа „Мамин дашак у свемиру“, коју је публика имала прилику да види на сцени, је за непуна два месеца извођења на фестивалима у Србији освојила чак десет награда.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

9,199 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>