Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Унмик све време знао за “Жуту кућу”

Медијски центар „Руски експрес“ објавио је ексклузивна документа која откривају да је све време Унмик знао за трговину људским органима Срба са Косова и Метохије у периоду од 1998, па све до 2001. године.

Како преносе Новости, они су на својој страници на Фејсбуку објавили копију поверљивог извештаја Унмикове канцеларије за нестала лица од 18. јуна 2004. Из овог извештаја произлази да је екипа Унмикових истражитеља и форензичара била на лицу места у Жутој кући у околини Буреља на северу Албаније, и да је тамо прикупила одређене доказе који су били битни за даљну истрагу.

„Ти докази су били депоновани у просторије Канцеларије за нестала лица у Ораховцу… Тамо им се губи сваки траг. Али једно је јасно: без обзира на изричиту молбу српске стране да се ови докази поуздано чувају, разлози за то су бесповратно нестали“, наводи „Руски експрес“, који је у циљу осветљавања истине објавио ова документа.

Тужилаштво за ратне злочине Републике Србије поднело је 2008. захтев Међународној полицијској јединици за истраживање ратних злочина у којем се захтева да се истраже наводи које је Карла дел Понте, бивши тужилац Хашког трибунала, изнела у својој књизи.

Посебно је интересантно, објављује „Руски експрес“, писмо међународне тужитељке Анунциате Ћараволо, у којем она покушава да убеди српску страну како о томе ништа не зна — да никад није чула ни за истрагу ни за доказе.

Међутим, захваљујући објављеним документима јасно се види да је детаљно спроведена истрага. Описане су детаљно све просторије, простор око куће и средства која су употребљивана приликом форезничке анализе. Детаљније форезничке анализе су показале да су видљиви трагови крви, те да је све уредно заведено и фотографисано.
У извештају се наводи тим од осам људи који је спровео истрагу, а у дну приказаног документа истиче се да су скупљене налазе у кутију запечатила двојица форезничара Фриделунд и Гренџ.
Дакле, јасни су докази да је Унмик детаљно спровео истрагу, да је послао стручан тим људи и да је свесно одлучио, не само да о страдању Срба ћути, већ и да „загуби“ доказе о овим монструозним злочинима.

И не само то. На званичан захтев државе која тражи да се објави шта се открило о нестанку њених грађана, главни међународни тужилац Анунциата Ћараволо лаже Србију.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

9,710 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>