Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Завршена реконструкција у ПУ Полетарац

Средствима Министарства без портфеља, задуженог за демографију и популациону политику и Општине Сврљиг, завршени су радови на унутрашњем уређењу ПУ Полетарац и реконструкцији мокрих чворова.
Средствима у износу од преко 4 милиона динара, уклоњена је ламперија са зидова установе, извршено малтерисање зидова, кречење и реконструкција мокрих чворова у установи, тако да сада малишани бораве у много здравијем и лепшем окружењу него раније.

Председница Општине Сврљиг, Јелена трифуновић каже да је општина увек помагала најмлађу популацију и подстицала рађање, а по први пут су за то нека средства добијена и са стране.

Народни посланик Милија Милетић каже да Општина Сврљиг увек ради на побољшању услова за живот младих, а крајњи циљ свих предузетих мера мора да буде останак младих у Сврљигу и сврљишким селима.

Већи број новорођене деце у општини Сврљиг захтева и повећање капацитета предшколске установе. Иако је недавно дограђен нови део за боравак једне групе деце и даље постоје листе чекања, па је у плану ново проширење установе наредне године.

Председница општине нада се да ће са новом доградњом вртића нестати листе чекања и захваљује се родитељима на стрпљењу које су показали приликом уписа своје деце у установу.

Пројектом које је финснирало Министарство без портфеља задужено за демографију и популациону политику 15 општина у Србији добило је 130 милиона динара неповратних средства за пројекте подстицаја рађања, а уговори за реализацију пројекта потписани су крајем јула ове године.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

9,710 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>