Пешачка зона у Хаџићевој улици

На првој редовној седници Скупштине општине Сврљиг, одржаној 28. јуна, одборници су донели одлуку да Хаџићева улица, од центра града до Дома здравља, буде слободна пешачка зона у интервалу од 19 до 24 сата, сваког дана до 31. августа. Одлука, из које су изузети једино станари и власници локала у овој улици, истог дана је ступила на снагу, а Дирекција за изградњу града уредно је поставила сигнализацију.
Међутим, и поред скупштинске одлуке и постављене сигнализације, велики број возача ипак не поштује увођење пешачке зоне и користе Хаџићеву улицу и након 19 сати. За многе од њих ово је изгледа најлакши и најбржи начин да се стигне до Спортског центра Пастириште, где се одржава 56. Видовдански турнир, а пешацима остају само тротоари за шетњу, уз повећану опасност од незгода јер због увођења пешачке зоне пешаци мање пажње обраћају на аутомобиле.
Начелник Станице милиције у Сврљигу, Драган Митић, каже да ће наредних дана полиција појачати контролу на улазу у Хаџићеву улицу и да су возачи који не поштују успостављање пешачке зоне до сада само упозоравани, али да их наредних дана очекује строжа контрола, односно легитимисање и санкционисање свих возача који не живе у овој улици, нити су власници локала, а ипак је користе за саобраћај. Он апелује на све возаче да поштују постављену сигнализацију и имају у виду да је Хаџићева улица сваког дана од 19 до 24 сата пешачка зона.

One comment on “Пешачка зона у Хаџићевој улици

  1. milan on said:

    pa trotoar je za pesake a kolovoz za vozace ne razumem sta se opstinari iz svrljiga glupiraju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.745 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>