Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

СПЦ тражи да се не одричемо Косова

У саопштењу издатом након одржавања Сабора СПЦ апелује се на државне представнике Србије да уместо на тражењу што бржег споразума са Приштином више пажње посвете изградњи једне државне и националне платформе за овај прпоблем.
Сабор Српске православне цркве оценио је да Косово и Метохија “никада није било, нити може бити, само политичко питање за чије решавање монопол имају искључиво државни органи” и додао да “ни по коју цену не сме да се доведе под знак питања пун суверенитет и интегритет Србије на Косову и Метохији”.
У саопштењу након другог дана ванредног јесењег заседања Сабора СПЦ се наводи да би “било какав потпис који би омогућио признање Косова, учешће у УН или одрицање Србије од њега под било којом формом, заувек укинуо свако историјско право Србије на овим темељним просторима наше духовности и државности”.
“Посебно забрињава што се под видом наводног ‘разграничења између Срба и Албанаца’ намеће могућност одвајања ако не целог, онда највећег и најважнијег дела Косова и Метохије из састава Србије и његово признање као дела било независног Косова или чак такозване Велике Албаније. Последице овакве одлуке биле би трагичне за опстанак нашег народа и наших светиња”, стоји у саопштењу објављеном на сајту СПЦ.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

8,627 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>