Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Роба пуштена у промет пре окончања царинског поступка

Контролишући јавна царинска складишта у Нишу цариници су открили још једно у којем недостаје 350 флаша различитих страних алкохолних пића и 25 килограма таблета „пантенол“.
Реч је, како се наводи у саопштењу, о алкохолним пићима „Vodka“, „Ouzo“, „Teqila“ и таблетама „пантенол“, који су пуштени у слободан промет пре окончања царинског поступка и наплате увозних дажбина. Ово је за последњих недељу дана треће складиште у Нишу у коме су откривене сличне неправилности.
Захваљујући размени информација са Пореском управом претходно је откривено изузимање више од 30 тона робе од царинског надзора у два складишта у Нишу, прецизирано је.
У свим откривеним случајевима, одговорна лица, држаоци складишта, ће најпре морати да измире све обавезе према држави и плате увозне дажбине – царину, ПДВ и акцизе на робу која недостаје на стању, а потом ће пред надлежним судом одговарати и због злоупотребе робе пре окончања царинског поступка и непрописног вођења евиденције.
Без обзира на то што се простор где се роба смешта назива ”јавно царинско складиште”, њиме не управља царинска служба, нити у њима цариници обезбеђују робу, већ су задужени за њихове редовне и ванредне контроле све док се царински поступак над робом не оконча, наведено је у саопштењу.
Држаоци складишта у обавези су да приликом њиховог отварања положе банкарску гаранцију која омогућава да се дажбине наплате уколико се са робом нешто деси пре окончања поступка.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

8,629 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>