Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Понедељак нерадни дан због Дан примирја у Првом светском рату

Понедељак, 12. новембар, биће нерадан дан због обележавања државног празника – Дана примирја у Првом светском рату.
Како се празник пада у нерадни дан – недељу, 11. новембар, на основу Закона о државним и другим празницима у Србији, нерадни ће бити и први наредни радни дан, односно понедељак.
Дан примирја у Првом светском рату се празнује од 2012. године, на основу измена Закона о државним и другим празницима, које је Скупштина Србије усвојила крајем 2011. године.
Дан примирја у Првом светском рату обележава се у знак сећања на 11. новембар 1918. године, када је у Француској, у специјалном вагону маршала Фердинанда Фоша, потписано примирје у Првом светском рату. Тај датум се обележава у свим земљама које су потписале споразум.
Истовремно, ђаци ће од сутра бити на мини јесењем распусту који траје од 9. до 12. новембра, тако да ће одмарати 4 дана.
Према Календару образовно васпитног рада, у току ове школске године ученици имају јесењи, зимски, пролећни и летњи распуст. Зимски распуст ће бити подељен на два дела.
Први део зимског распуста биће током новогодишњих и божићних празника, од 30. децембра 2017. до 8. јануара 2018, а други део од 1. до 9. фебруара 2018. Пролећни распуст траје од 2. до 9. априла.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

8,629 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>