Сајам заната у Нишу

Други Сајам занатства одржан је данас у Нишу у дворишту ресторана “Синђелић”.
Више од 40 предузетника и занатлија из Прокупља, Књажевца, Зајечара, Ниша и Републике Српске представило је своје производе на овом Сајму.
Председник “Уније занатлија и предузетника”, Срећко Докић рекао је да је ово прилика да се занатлије сретну, упознају, да склопе неки нови посао, али и да виде шта њихове колеге раде и какве иновације су увели у своју производњу. Посебно је важно што се овде млади сусрећу са старим занатима и можда неко од њих одлучи да прихвати неки занат.
Посетиоци на штандовима могли су да виде уникатне ручно прављене одевне преднете, накит, украсно посуђе, сувенире… Већину ових ручних радова било је могуће купити.
На сајму су представљени и произвиђаћи алата, гелендера и ограда.
Унија занатлија и предузетника у Нишу често организује преквалификације и доквалификације својих чланова како би се стари занати што дуже одржали.
Овај Сајам је организовала “Унија занатлија и предузетника Јужни регион Србије” у сарадњ са општином Пантелеј, градом и Регионалном привредном комором Ниш.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,403 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>