Форум напредних технологија у Нишу

Форум напредних технологија, који је у уторак отворен у Нишу, окупио је више од 40 учесника из земље и региона.
Отварајући ову својеврсну берзу искустава и идеја, градоначелник Ниша Дарко Булатовић и државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић су најавили да ће градња научно – технолошког парка у граду на Нишави почети 21. новембра.
“Форум напредних технологија је и покренут са жељом да Ниш, као некадашњи центар електронике, буде препознат као модеран и моћан регионални пункт. Идеја је да окупимо све носиоце активности у области напредних технологија и промовишемо запостављене потенцијале Ниша, стварајући услове за успостављање ланаца снабдевача великих компанија у нашем граду који се прогресивно развија, има одличну геостратешку позицију, добру инфраструктурну повезаност и снажну основу у врхунски образованим грађанима”, нагласио је Булатовић.
Осим полагања камена темељца за изградњу научно – технолошког парка, Татјана Матић је најавила и проширење Електронског факултета у Нишу. Она је рекла и да Ниш заузима посебно место у прикључивању Србије својеврсном дигиталном путу свиле јер је у кинеском граду Ханџо недавно потписано писмо о намерама, односно успостављању сарадње између ова два града.
Саветник председника Привредне коморе Србије Михајло Васовић рекао је да у Нишу не постоји бојазан од тога да ће људи остајати без посла, већ да ли ћемо имати довољно стручњака који ће изнети технолошку трансформацију.
Форум прате и изложба названа “Ниш, град електронике кроз време”, те представљање монографије под насловом “Ниш – град напредних технологија”.
Поред традиционалне доделе награда најуспешнијој компанији, најбољим студентима и младим предузетницима из ове области, професору Горану Ђорђевићу ће постхумно бити додељена награда за најуспешнијег стручњака у региону.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.342 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>