Ракетни моделари завршавају овогодишњу сезону

Наредног викенда, у суботу 10. новембра, на спортском аеродрому Лисичији Јарак у Београду, одржаће се 3. коло Купа Србије у ракетном моделарству, у класама С3А – модели ракета са падобраном) и С6А – модели ракета са траком.
Ово такмичење, на коме ће се моделари надметати са својим моделима ракета у трајању лета, је уједно и завршно коло Купа Србије у 2018. години, па ће по завршетку бити проглашени најбољи у генералном пласману.
Такмичење се одржава у заједничкој организацији три клуба – АК „Савски првенац“ из Београда, АК „Нова Пазова“ и АК „Михајло Петровић“ Банатски Карловац, а такмичиће се тридесетак такмичара који су учествовали у претходна два кола лиге. Тренутно прво место у класи С3А држи и међу сениорима и јуниорима дванаестогодишњи Младен Бунчић из АК „Нова Пазова“, а у класи С6А у сениорској категорији Миодраг Чипчић, с у јуниорској Кристина Чипчић из АК „Кикинда“.
Наши ракетни моделари важе за једне од најтрофејнијих ваздухопловних спортиста, а Србија је још као део бивше Југославије забележена у историји такмичења Светске ваздухопловне федерације 1972. године када је у Вршцу одржано прво Светско првенство у ракетном моделарству.
Данас на светској ранг листи у ракетном моделарству налазе се у врху два имена из Србије – брат и сестра Миодраг и Кристина Чипчић. Миодраг заузима 3. место међу сениорима, а Кристина 2. место у јуниорској категорији.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.326 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>