МИН ДИВ помогао ученицима

Петочлана ученичка компанија „Candela“ нишке гимназије Светозар Марковић, која се бави производњом миришљавих свећа, декорацијом и аранжманима, победила је на Националном такмичењу и стекла право да представља Србију на европском финалу у Букурешту које се одржава од 19. до 22. јула. Међутим, њихов одлазак на такмичење био је неизвестан јер је изостала финансијска помоћ Града Ниша.
Не чекајући да им неко помогне у решавању финансијских проблема, ученици Немања Миловановић, Александра Коцић, Татјана Стојановић, Кристина Ђурић и Магдалена Васев заједно са својим ментором, професорком Веселинком Вујанац, сами су кренули у потрагу за донаторима. У сусрет им је изашла сврљишка фирма МИН ДИВ и новац који им је био потребан, око 70.000 динара, нишки гимназијалци су обезбедили, а у помоћ им је притекла и београдска фирма “Конструктор”.
– Захтев градоначелнику за финансијску помоћ послали смо још пре извесног времена и још увек нисмо добили никакав одговор, а након тога смо захтеве упутили и свим председницима градских општина. Одговоре још увек нисмо добили, а такмичење у Букурешту се одржава од 19. до 22. јула и времена за припреме је мало. Имамо и рокове до када шта треба да урадимо у неколико ступњева. Уз помоћ новинара ступили смо у контакт са људима из сврљишког МИН ДИВ-а који су нам изашли у сусрет и несебично финансијски помогли – каже ментор ове петочлане групе гимназијалаца, професорка Веселинка Вујанац.
Драган Манојловић, финансијски директор МИН ДИВ-а каже да овој фирми није први пут да помаже младима у реализацији њихових идеја.
– На овај начин помажемо предузетнички дух који су ђаци показали и желимо да им помогнемо да касније постану успешни предузетници. Наша фирма изузетно поштује младе кадрове и нове идеје, а и једно и друго присутно је у пројекту који смо одлучили да подржимо. МИН ДИВ Сврљиг је и раније помагао младе људе, и новчано и на сваки други начин. Успешно сарађујемо и помажемо и ученике Средње школе „Душан Тривунац Драгаш“ у Сврљигу, који су редовно код нас на пракси – каже Манојловић.

One comment on “МИН ДИВ помогао ученицима

  1. Sve pohvale za gospodina Dragana Manojlovića, finansijskog direktora MIN DIN-a u Svrljigu za iskazani senzibilitet prema mladim promoterima naše Škole i ponuđenoj donaciji da to znanje demonstriraju u Svetu. Iskrena zahvalnost i pozdrav od Marislava Stevanovića-Kopajca, profesora u Gimnaziji” Svetozar Marković”.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,403 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>