Књижевни конкурс „Раде Томић“

Књижевни клуб „Бранко Миљковић“ из Књажевца доделио је награде лауреатима на књижевном конкурсу „Раде Томић“ за 2012. годину.
Вече поезије одржано је у петак, 29. јуна у малој сали Дома културе у Књажевцу, а учествовали су књижевници и песници из готово целе Србије. Жири у саставу Срба Игњатовић, књижевник из Београда, Зоран Вучић из Сврљига и Обрен Ристић из Књажевца, од пристиглих 150 радова, одлучили су да прву награду доделе Радошину Зајићу из Трстеника за рукопис „Песме Мирјане и тајне слова“, друга награда припала је Слађани Ристић из Београда за рукопис „Недељна чуда“ док је трећенаграђена Татјана Дан Ракић, песникуња уз Пожеге за рукопис „Пастрмка испод коже“. Награде је уручио члан жирија и председник Књижевног клуба „Бранко Миљковић“, Обрен Ристић.
На књижевној вечери своје радове су читали и књижевни ставараоци из Сврљига, Недељко Богдановић, Радослав Вучковић и Зоран Вучић.
Књижевни конкурс „Раде Томић“ организује се већ једанаест година у знак сећања на овог песника, пореклом из села Папратна, који је свој животни век посветио поезији.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,385 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>