„Мобилношћу против имобилности“

Удружење за локлану иницијативу “Каменица “ из истоименог села код Ниша, у сарадњи са општином Сврљиг и Центром за социјални рад Сврљиг, у оквиру пројекта ”Мобилношћу против имобилности”, врши обилазак и пружа здравствене услуге становништву сврљишких села. Пројектом су обухваћени житељи планинских села у којима нема лекарске амбуланте.
Екипе су до сада обишле Извор и Драјинац, а лекари су житељима ових села проверавали притисак и ниво шећера у крви. Одзив мештна је задовољавајућ, а медицинске услуге су добила и стара и изнемогла лица, као и особе са инвалидитетом, за које је долазак до Дома здравља у Сврљигу готово немогућ.
Татјана Лазаревић, члан тима испред општине Сврљиг и одборник у локалном парламенту каже да се акција успешно одвија и да ће се наставити у селима где нема лекарских амбуланти.
Пројекат је подржан од стране оперативе Холандске фондације и Балканског фонда за локалну иницијативу из Београда.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,385 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>