Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Отворен сајам аутомобила и мотоцикала

Сајам аутомобила “DDOR BG Car Show 06” и 12. Сајам мотоцикала Motopassion, на којима учествује више од 350 излагача из двадесетак земаља, отворени су данас у Београду и трајаће до 28. марта.
“DDOR BG Car Show 06” и Сајам мотоцикала Motopassion су најзначајнији годишњи догађаји у региону Југоисточне Европе у области аутомобилске и мото индустрије.

Те манифестације се организују између два међународна сајма аутомобила који се, иначе, одржава сваке две године. Ове године је на сајму аутомобила представљено 306 излагача – 34 аутомобилска бренда са 41 премијером или сасвим новим моделом аутомобила, које је водећа светска продукција лансирала у протеклих годину дана.

Сајам је отворио министар животне средине Горан Триван, који је том приликом поручио да ће Србија ићи ка еколошки прихватљивим аутомобилима, као и да аутомобили који се у Немачкој проглашавају за отпад неће моћи да се увозе у Србију. (Изјава: Горан Триван, министар животне средине)

Најскупљи аутомобил на сајму је “lamborgini hurakan 2” од 379.000 евра, а најјефтинији модел је “лада гранта” од 7.300 евра. Аутомобили из премијум сегмента, као што су мерцедес, ауди, bmw, british motors – rangge rover и јагуар представљени су у хали 3 Београдског сајма.

Сајмови се одржавају у 10 хала Београдског сајма, а отворени су од 10 до 20 сати. Такође, љубитељи двоточкаша ће уживати у понуди 36 брендова мотоцикала, АТВ, али и бицикала. Учествују 73 излагача, који ће представити и 41 новитет. Изложба Motopassion заузеће хале 7, 8 и 9, а ове године су пријављена и три произвођача који наступају први пут: Индијанмоторсајкл, Тријумф и Е-скутери. У фокусу ће бити електрична возила, мотоцикли и бицикли у хали 7, где је направљена ‘зелена зона’, као и полигон испред мото – хала за презентацију могућности и предности е-возила.
Шести “DDOR BG Car Show” и Сајам мотоцикала Motopassion у Београду се одржавају у знаку 80 година од првог Међународног салона аутомобила у Београду, који је одржан у марта 1938.
Када је реч о пратећим садржајима, предвиђено је проглашење Аутомобила године у четири категорије у организацији Асоцијације аутомобилских новинара Србије, Српске асоцијације увозника возила и делова и Београдског сајма.
Такође, биће проглашени “најбољи у ауто индустрији” и “Еко ауто 2018. у Србији”, као и “Miss Сајма аутомобила и Motopassiona”.
У оквиру сајма биће одржа и парада олдтајмера “Меморијал принца Томислава Карадордевића”.

Цена појединачне улазнице је 300 динара, групне 200 динара, групне за ђаке и студенте 150 динара.

Паркинг на сајму се плаћа 100 динара по започетом сату.

Family day је 27. марта када ће породична посета коштати 500 динара и важи за децу до 16 година старости у пратњи родитеља.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

9,710 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>