Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Одбор за пољопривреду иницирао измене Правилника о давању у закуп пољопривредног земљишта

На 27. седница Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду, одржаној 21. марта, чланови Одбора разматрали су могућност сарадње са пољопривредницима и прерађивачима Републике Српске и АП Косово и Метохија, као и потребе измене Правилника о условима и поступку давања у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини.

Чланови Одбора размотрили су и иницијативу за измену Правилника о условима и поступку давања у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини.
У разговору са представницима Министарства за пољопривреду, шумарство и водопривреду и релевантних управа истакнути су проблеми са којима се произвођачи суочавају на терену, након чега је Одбор донео закључак да се приступи изменама Правилника о условима и поступку давања у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини. Измену Правилника подржао је и народни посланик Милија Милетић.
(Изјава: Милија Милетић, народни посланик)

На иницијативу општине Сребреница из БиХ покренут је заједнички пројекат у Подрињу, са обе стране Дрине, за изградњу фабрика за прераду меса и млека у кооперацији са једном аустријском фирмом.
Могућности сарадње са пољопривредницима и прерађивачима из АП Косово и Метохија члановима Одбора представио је државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Велимир Станојевић. Он је истакао да је закључак Министарства, а након посете председника Републике Косову и Метохији, да је пољопривреда услов опстанка људи на КиМ. Станојевић је додао да на КиМ подршку треба пружити младима који се баве искључиво пољопривредном производњом, озбиљним пољопривредним произвођачима којима треба подршка у обнови механизације и обнови сточног фонда, као и изградити прерађивачке капацитете.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

10,171 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>