Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Упозорење на нове снежне падавине

Републички Хидрометеоролоски Завод издао је данас упозорење за подручје Србије на нове снежне падавине, а интензивније падавине очекују се и сутра ујутру.

После подне у западним, централним и источним крајевима земље током нових снежних падавина нападало је од 10 до 15 центиметара снега.
На северу Србије увече и током ноћи се очекује нових 5 центиметара снега за шест сати.

У Србији ће сутра бити облачно и хладно са снегом, а интензивније падавине очекују се ујутру. После подне снег ће бити у слабљењу, на северу и западу Србије увече и у току ноћи очекује се престанак падавина.

Најнижа температура биће од минус пет од нуле, а највиша дневна од минус два до два степена Целзијуса. У суботу ће бити умерено и потпуно облачно, у источним и јужним пределима још понегде са слабим снегом. У недељу пре подне ће, према прогнози, бити суво са сунчаним периодима, после подне ново наоблачење са кишом које ће прво захватити југозападне крајеве, на високим планинама и у Тимочкој Крајини снег.

JП „Путеви Србије” апелује на све учеснике у саобраћају да буду посебно опрезни и прилагоде брзину кретања условима на путу. Екипе путара са свом расположивом механизацијом 24 сата интервенишу на терену и посипају критичне деонице у циљу безбедног одвијања саобраћаја.

ЈП „Путеви Србије” апелује на возаче да, због влажних коловоза и појаве ниских температура, могуће поледице и слабе видљивости на појединим деоницама, без преке потребе не крећу на пут, а уколико крену да обавезно имају зимску опрему и ланце у брдовитим и планинским теренима, као и да поштују ограничења брзине и исту прилагоде условима на коловозу.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

9,710 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>