Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

НАЛЕД и Савез за е-управу о заштити података грађана

НАЛЕД и компаније окупљене у Савезу за е-управу спровешће у наредна два месеца тестове безбедности информационих система, интернет сајтова и апликација у одабраним градовима и општинама.
Циљ акције је провера квалитета заштите података грађана на локалу и отклањање слабости које би услед хакерских напада омогућиле злоупотребу информација.

“Развој е-управе представљаће велики изазов за локалне самоуправе. Савез и НАЛЕД желе да им помогну да унапреде одрживост и безбедност ИТ система како би биле спремне да пружају е-сервисе, али и како би имале свест о одговорном коришћењу и чувању података који су им поверени”, изјавила је Наташа Секулић, менаџер компаније ИБМ за Србију и председница Савеза за е-управу, на првој радионици за представнике локалних самоуправа одржаној данас у Београду.

Златко Петровић из канцеларије Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности истакао је да је од почетка примене Закона о заштити података о личности спроведено укупно 274 поступка надзора према органима локалних самоуправа, а поступци су иницирани како пријавама грађана, тако и по службеној дужности.

Поред тестова ИТ система, пројекат предвиђа и четири радионице у Београду, Крагујевцу, Нишу и Новом Саду, за начелнике управа и службенике за информациону безбедности у 119 локалних самоуправа, на којима ће бити упознати са обавезама у оквиру Закона о заштити података о личности и Закона о информационој безбедности и планираним изменама регулативе. Партнер Савеза и НАЛЕД-а у реализацији пројекта је Канцеларија Владе Србије за ИТ и е-управу, а пројекат је својим учешћем подржала и канцеларија Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

9,710 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>