Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Милетић затражио исплату заосталих премија за млеко

Народни посланик Милија Милетић и председник Пододбора за праћење стања у пољопривреди у маргиналним – најнеразвијенијим подручјима Републике Србије затражио је данас од министра пољопривреде Бранислава Недимовића да се сточарима исплате заостале премије за млеко из трећег и четвртог квартала 2017. године.

Нишавски управни округ био је данас домаћин министру пољопривреде, шумарства и водопривреде Браниславу Недимовићу и његовим сарадницима, који су са председницима локалних самоуправа и градских општина, представницима Пољопривредне саветодавне и стручне службе Ниш, Секретаријатом за пољопривреду града Ниша, представницима произвођача лековитог биља, удружења пчелара и воћара, виноградара и власника млекара и месара разговарали о проблемима у пољопривреди.

Састанку је присуствовао и народни посланик Милетић, који је искористио прилику да министра Недимовића подсети да нису исплаћене премије за млеко сточарима за трећи и четврти квартал 2017. године и упитао га када ће то бити учињено. Милетић је рекао да су премије које даје држава веома значајне малим произвођачима, посебно овде, на југу земље где је живот пољопривредника неупоредиво тежи него у другим крајевима земље.

Милетић је на скупу говорио и о Правилнику за мале пољопривредне произвођаче и нагласио да Град Ниш мора бити окосница развоја овог дела земље, не само у пољопривреди, већ и када су упитању сви сегменти друштва.

На састанку се говорило и о модернизацији система противградне заштите, комасација земљишта, конкурсима за пољопривреднике, уређењу речних корита.
Министар је истакао да ће у следећем периоду акценат бити на воћарству, говедарству и сточарству, као и да ће 50% субвенција отићи на набавку грла. Обећао је запослење младих инспектора, најавио пројекат са Турцима који ће отворити кланицу за прераду говедине, а Мађарима ће за сарадњу предложити мерошински „Воћар“.

У име општине Сврљиг састанку је присуствовала председница општине Јелена Трифуновић, а ЗЗ “Сврљижанка” представљала је директорка Драгица Ристић.

После састанка у Нишавском управном округу министар је обишао домаћинство Милана Стаменковића у Мерошини.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

10,171 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>