Сви путеви у Србији проходни

Ауто – путеви и сви државни путеви првог и другог реда, као и прилази граничним прелазима и планинским центрима су проходни за саобраћај, саопштило је ЈП „Путеви Србије“.

Сва расположива механизација је на терену 24 часа и екипе путара чине све да се саобраћај на свим путним правцима одвија нормално, каже се у саопштењу.

„Располажемо са довољним количинама соли, каменог агрегата и ризле као и хладне асфалтне масе за санацију ударних рупа. Државни путеви трећег приоритета чисте се тек након што се у потпуности очисте државни путеви првог и другог реда“, наводи се у саопштењу ЈП „Путеви Србије“.

И в.д. директора ЈП „Путеви Србије“, Зоран Дробњак, позвао је возаче да буду опрезни у вожњи током неповољних временских услова.
(Изјава: Зоран Дробњак, в.д. директора ЈППС)

Посебна пажња при организацији зимског одржавања државних путева I и II реда поклања се мосту „Газела“, превоју Бубањ Поток, Бегаљичком Брду, превоју „Мечка“, Честобродици, Златибору, Попадији, Тресибаби, Светињи, успону Рушањ и Рудник на Ибарском путу, превојима на Фрушкој Гори, мосту Бешка, превоју Јарам на путу Брзеће – Копаоник итд.

ЈП “Путеви Србије” апелују на све учеснике у саобраћају да не крећу без обавезне зимске опреме, и да због лоших временских услова буду посебно опрезни, поштују ограничења брзине и прилагоде брзину кретања условима на путу.

Be the first to comment on "Сви путеви у Србији проходни"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*