О безбедности и здрављу на раду разговарано у Сврљигу

У Сврљигу је у среду, 21. фебруара, на иницијативу народног посланика Милије Милетића одржан састанак представника Управе за безбедност и здравље на раду и сврљишких привредника и радника.

О законској регулативи и обавезама послодавца, али и обавезама радника говориле су Марина Фуртула, в.д. директорка Управе за безбедност и здравље на раду и Мира Божић из Управе.
Овакви састанци где се радници и, пре свега послодавци, упознају са својим обавезама у области заштите на раду, веома су важни јер представљају превентивно деловање у области безбедности и здравља на раду, каже Марина Фуртула, в.д. директорка Управе за безбедност и здравље на раду.
(Изјава: Марина Фуртула, в.д. директорка Управе за безбедност и здравље на раду)

Иницијатор састанка, народни посланик Милија Милетић, каже да су његова очекивања од оваквих скупова да, пре свега послодавци, обезбеде неопходне заштитне мере за своје раднике како би се повреде на раду свеле на минимум, што у крајњој мери обезбеђује повољније пословање сваког предузећа.
(Изјава: Милија Милетић, народни посланик)

Након уводног излагања представници сврљишких приватних и јавних предузећа могли су да поставе питања у вези свих области из делокруга Управе за безбедност и здравље на раду. Из Управе су нагласили да су отворени за сва питања, не само на овом састанку, већ у свако време када су појашњења из ове области неопходна.

Be the first to comment on "О безбедности и здрављу на раду разговарано у Сврљигу"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*