Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Отворен 40. Међународни сајам туризма

Под слоганом “Одмор те чека”, отворен је 40. Међународни сајам туризма, на коме је учешће узело преко 1.200 излагача из 55 земаља света.

Сајам туризма одржава се од 22. до 25. фебруара на Београдском сајму, а партнер овогодишњег Сајма је Грчка. Председница Владе Србије Ана Брнабић је, отварајући сајам, рекла да је туризам најуноснија и најуспешнија привредна грана и да ће Влада Србије наставити да улаже у ту област како би привукла што више туриста у земљу.
(Изјава: Ана Брнабић, председница Владе Србије)

Туристичке агенције рекламама о попустима од 10 до чак 40 одсто позивају госте да одмор резервишу баш сада и управо преко њихових агената.
Поред Грчке, која је традиционално најчешћи избор за одмор наших грађана и земља – партнер на овогодишњем сајму, представиле су се и многе друге земље, а неке од њих, попут Марока и Јужноафричке Републике први пут су на Сајму у Београду.

Србија је свој акценат ове године ставила на активни одмор у природи, као и на промоцију културног наслеђа, каже Марија Лабовић, диреккторка ТОС.
(Изјава: Марија Лабовић, директорка ТОС)

На сајму су се у најбољем светлу представили и туристички центри и градови Србије. Пироћанци су донели своје специјалитете: сир и пеглане кобасице, а своје лепоте представиле су и српске планине и готово све бање. На штанду Врњачке Бање посетиоци су имали утисак да су у Рио де Жанеиру, јер су их дочекивале девојке у карневалским костимима.

Свој штанд на 40. Међународном сајму туризма има и општина Сврљиг.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

8,629 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>