Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Настављају се бесплатни прегледи за грађане широм Србије

И ове недеље у времену од осам до 16 сати, у више од 80 здравствених установа широм Србије биће организована шеста акција бесплатних превентивних прегледа.

Овога пута грађани ће моћи да ураде кардиолошки преглед и ЕКГ, да измере ниво шећера у крви, преконтролишу вид и да на анализу дају крв из које ће се одређивати тумор маркери на рак јајника и простате.

У акцију коју је Министарство здравља покренуло у септембру како би се развила свест о превенцији и предностима раног откривања болести, ове недеље биће укључена сва три нивоа здравства – од примарног до секундарног.

У Клиничком центру Србије, уз предвиђене за целу Србију, радиће се и прегледи везани за дијабетику, хигијену исхране и гојазност. Офталмолошки преглед и тумор маркери у КЦ Ниш радиће се у старој, а кардиолошки преглед и мерење нивоа шећера у крви у новој згради реновираног центра.

“Акције се настављају наредних месеци јер је досадашњи одзив био изузетно велики и потврдио оправданост овог начина промоције здравља и контроле болести”, кажу у Министарству здравља.
У претходних пет акција прегледано је готово 100.000 грађана, а код више од 2.000 болест је откривена на време, па су упућени на даљу дијагностику и лечење.

Поводом 2. марта, Дана Војномедицинске академије, и лекари ове установе вршиће бесплатне прегледе који ипак треба да се закажу.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

8,629 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>