Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Због мита приведено 14 полицајаца

Припадници Сектора унутрашње колонтроле МУП-а Србије, по налогу пиротског Вишег тужилаштва, ухапсили су 14 полицајаца Граничне полиције у Димитровграду, који раде на прелазу Градина, једног цариника на истом прелазу и још три особе које су често путовале у Бугарску, због сумње да су починили кривично дело примања, односно давања мита.

Како саопштавају у МУП-у, сумња се да су полицајци и цариник, ради прибављања материјалне имовинске користи, од децембра 2016. до августа 2017. године, омогућавали овој тројици да преко Градине уносе предмете и ствари чији је промет забрањен или ограничен, односно омогућавали да се делимично или потпуно избегне плаћање царина и осталих принадлежности по основу уноса из Бугарске.

На истом прелазу је, по налогу Основног тужилаштва у Пироту, ухапшен и полицијски старешина у граничној полицији у Димитровграду С.И., који се сумњичи да је починио више кривичних дела злоупотребе службеног положаја. Наиме, он је од јуна до септембра прошле године пропустио да изврши службене радње према потчињенима, иако је знао за коруптивно понашање својих потчињених. Уместо тога, наводе у Полицији, он је у више наврата примао новац.

Сви ухаопшени су приведени Вишем и Основном тужилаштву у Пироту.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

8,629 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>