Због мита приведено 14 полицајаца

Припадници Сектора унутрашње колонтроле МУП-а Србије, по налогу пиротског Вишег тужилаштва, ухапсили су 14 полицајаца Граничне полиције у Димитровграду, који раде на прелазу Градина, једног цариника на истом прелазу и још три особе које су често путовале у Бугарску, због сумње да су починили кривично дело примања, односно давања мита.

Како саопштавају у МУП-у, сумња се да су полицајци и цариник, ради прибављања материјалне имовинске користи, од децембра 2016. до августа 2017. године, омогућавали овој тројици да преко Градине уносе предмете и ствари чији је промет забрањен или ограничен, односно омогућавали да се делимично или потпуно избегне плаћање царина и осталих принадлежности по основу уноса из Бугарске.

На истом прелазу је, по налогу Основног тужилаштва у Пироту, ухапшен и полицијски старешина у граничној полицији у Димитровграду С.И., који се сумњичи да је починио више кривичних дела злоупотребе службеног положаја. Наиме, он је од јуна до септембра прошле године пропустио да изврши службене радње према потчињенима, иако је знао за коруптивно понашање својих потчињених. Уместо тога, наводе у Полицији, он је у више наврата примао новац.

Сви ухаопшени су приведени Вишем и Основном тужилаштву у Пироту.

Be the first to comment on "Због мита приведено 14 полицајаца"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*