Први ребаланс општинског буџета у 2018. години у Сврљигу

Одборници локалног парламента у Сврљигу усвојили су на јучерашњој, 18. редовној седници СО Сврљиг први ребаланс буџета Општине у 2018. години.

Како је појаснила Марина Савић, начелница Одсека за буџет и финансије, до ребаланса буџета је дошло због усвајања нове Уредбе Владе Србије о капиталним инвестицијама по којој до краја маја месеца ове године локалне самоуправе морају да доставе Влади пројекте за све инфраструктурне радове које желе да финансирају у 2019. години. То значи да ће у 2019. години моћи да се изводе само они радови за које пројекти буду израђени до краја маја ове године. Како за израду пројеката нису била предвиђена средства, морао је да се изврши ребаланс буџета. За ове намене у буџету је издвојено 9 милиона динара.

У буџету за текућу годину извршено је још неколико измена. Наиме, одржавање јавне расвете поверено је ЈКСП „Сврљиг“, а издвојена су средства од 30 милиона и 600.000 динара за замену садашњих сијалица лед расветом која троши много мање енергије.

Такође, по речима Марине Савић, овим ребалансом повећана су и средства која ће у сарадњи са Националном службом за запошљавање бити утрошена за упошљавање грађана општине Сврљиг у овој години. Ова средства увећана су за 5 милиона динара, па ће ове године за ту намену бити утрошено 15 милиона динара из буџета општине, и исто толико очекује се из средстава НСЗ.

Што се тиче пренетих и неутрошених средстава, планирано је да се у ову годину пренесе 9 милиона 90.000 динара, али је пренето 17.520.000 динара.

Што се тиче приходне стране буџета, она се није изменила, осим у разделу трансфера са виших нивоа власти, појаснила је начелница за буџет и финансије, а обим буџета за 2018. годину, након овог ребаланса биће 552.160.000 динара.

Be the first to comment on "Први ребаланс општинског буџета у 2018. години у Сврљигу"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*