Велико интересовање за игру „Узми рачун и победи“

За девет дана од почетка наградне игре „Узми рачун и победи 2018“ у ЈП „Пошта Србије“ стигло је више од 31.000 коверата са рачунимa и слиповима грађана.

Наградни фонд за нови циклус наградне игре биће потпуно познат најкасније до 14. фебруара до када влада има рок да усвоји правила и финални наградни фонд, а за сада се зна да ће бити 100 аутомобила, каже Иван Радак из Наледа на конференцији за штампу која је данас одржана у Пошти Србије поводом почетка другог кола наградне игре Узми рачун и победи.
(Изјава: Иван Радак, НАЛЕД)

Како су медији раније писали, у наградној игри би требало да буде најмање десет станова.

Већ сада, објашњава Радак, познати су основни критеријуми и то да у наградној игри могу да учествују само пунолетни грађани са боравиштем или пребивалиштем у Србији.
Подсећа да у коверти мора бити минимум десет фискалних рачуна или десет слипова, али се они не смеју мешати. Минималан износ на рачуну или слипу мора бити 100 динара.

И ове године постоји такмичење градова и општина, а ове године постоје три категорије – мале, средње и велике општине – и из сваке од тих група ће бити изабране три најактивније.
„Битно нам је да је Влада препознала приоритет у решавању проблема сиве економије, да је претходну и ову годину прогласила годинама борбе против сиве економије“, напомиње председник Савеза за фер конкуренцију Владимир Типсаревић.
(Изјава: Владимир Типсаревић, председник Савеза за фер конкуренцију)

Истиче да су резултати игре опипљиви те да постоји константан раст пореских прихода и да је, каже, значајно унапређен инспекцијски надзор и боља координација државних органа.
Подршка грађана у сузбијању сиве економније, према његовим речима, износи преко 90 одсто.

Наградна игра, закључује, не треба се гледати изоловано у борби против сиве економије јер је она део, каже, програма који садржи преко 100 активности државе у сузбијању сиве економије.

Be the first to comment on "Велико интересовање за игру „Узми рачун и победи“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*