У Алексинцу откривена лабораторија за узгајање марихуане

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу открили су у Алексинцу комплетну лабораторију за узгајање марихуане и запленили више од килограм ове опојне дроге у сировом и сувом стању, као и гасни пиштољ и више комада муниције.

Том приликом ухапшени су Д. Љ. рођен 1990. године и М. Љ. рођен1957. године из Алексинца, због сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, а М. Љ. и кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. Такође, против четрдесетједногодишњег Алексинчанина биће поднета кривична пријава у редовном поступку због сумње да је извршио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

Полиција је у Алексинцу, у породичној кући М.Љ. и Д.Љ. пронашла комплетну лабораторију за узгајање марихуане, шест биљака канабиса тежине 1.050 грама, 16,2 грама суве марихуане, 1,5 грама хашиша и 22 семенке канабиса. Код М.Љ. је пронађен гасни револвер и 101 метак разних калибра.

Сумња се и да је Д.Љ. у Алексинцу четрдесетједногодишњем суграђанину продао пакетић хероина тежине 0,3 грама, а код њега је полиција пронашла још шест пакетића хероина тежине 1,8 грама и три таблете „бупренофрина“.

Д.Љ. и М.Љ. је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичне пријаве, бити спроведени Вишем јавном тужилаштву у Нишу.

Be the first to comment on "У Алексинцу откривена лабораторија за узгајање марихуане"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*