Ненад Станковић предложен за помоћника градоначелника?

На састанку Градског одбора СНС одржаном у петак 2. фебруара, Зоран Перишић, шеф одборничке групе СНС са још 12 чланова ГО, предложио је Ненанда Станковића за једног од помоћника градоначелника Ниша, а „иницијатива“ је добила подршку, пише „Јужна Србија Инфо“.

Станковић тренутно ради као извршни директор Дирекције за јавни превоз у Нишу, а притом врши и функцију општинског већника у Сврљигу. Био је и заменик председника Скупштине града Ниша и помоћник председника Општине Сврљиг. Поред тога, вршио је и неколико функција у скупштинским органима Града Ниша.

Станковић је тренутно и члан Одбора за именовање Скупштине Града и председник Надзорног одбора Института Нишка бања где прима 65.000 динара месечно.
Функција помоћника градоначелника Ниша би била његова четврта функција у граду на Нишави.

Агенција за борбу против корупције је тражила његову смену, али је Скупштина гласањем одбила ту иницијативу. Истовремено, супругу са завршеним приватним правним факултетом поставио је недавно у стални састав Градске изборне комисије, пише Јужна Србија Инфо.

Станковић важи за изузетно утицајну особу у политичком и привредном животу Ниша и вешто „плива“ између закона, тврди овај портал. Његове су „услуге“ користиле скоро све политичке странке до сада. Био је члан ЈУЛ-а, Нишке регије, Живим за Ниш, Нове Србије, УРС, сада СНС-а…

Више пута је опоменут од Агенције за борбу против корупције због непријвљивања имовине, а учесник је и афере „отворених снимака“ са седнице Градског већа и сумњивог тендера за набавку градских аутобуса у време градоначелника Зорана Перишића.

Са друге стране, у Кабинету градоначелника Ниша, кажу да се не разматра постављање Станковића за помоћника градоначелника. Преласком на друга руководећа места смањен је број помоћника градоначелника Ниша и од могућих пет, сада их има тројица. Хоће ли Станковић попунити једно од два празна места, остаје да се види.

Be the first to comment on "Ненад Станковић предложен за помоћника градоначелника?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*