Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ненад Станковић предложен за помоћника градоначелника?

На састанку Градског одбора СНС одржаном у петак 2. фебруара, Зоран Перишић, шеф одборничке групе СНС са још 12 чланова ГО, предложио је Ненанда Станковића за једног од помоћника градоначелника Ниша, а “иницијатива” је добила подршку, пише “Јужна Србија Инфо”.

Станковић тренутно ради као извршни директор Дирекције за јавни превоз у Нишу, а притом врши и функцију општинског већника у Сврљигу. Био је и заменик председника Скупштине града Ниша и помоћник председника Општине Сврљиг. Поред тога, вршио је и неколико функција у скупштинским органима Града Ниша.

Станковић је тренутно и члан Одбора за именовање Скупштине Града и председник Надзорног одбора Института Нишка бања где прима 65.000 динара месечно.
Функција помоћника градоначелника Ниша би била његова четврта функција у граду на Нишави.

Агенција за борбу против корупције је тражила његову смену, али је Скупштина гласањем одбила ту иницијативу. Истовремено, супругу са завршеним приватним правним факултетом поставио је недавно у стални састав Градске изборне комисије, пише Јужна Србија Инфо.

Станковић важи за изузетно утицајну особу у политичком и привредном животу Ниша и вешто “плива” између закона, тврди овај портал. Његове су “услуге” користиле скоро све политичке странке до сада. Био је члан ЈУЛ-а, Нишке регије, Живим за Ниш, Нове Србије, УРС, сада СНС-а…

Више пута је опоменут од Агенције за борбу против корупције због непријвљивања имовине, а учесник је и афере “отворених снимака” са седнице Градског већа и сумњивог тендера за набавку градских аутобуса у време градоначелника Зорана Перишића.

Са друге стране, у Кабинету градоначелника Ниша, кажу да се не разматра постављање Станковића за помоћника градоначелника. Преласком на друга руководећа места смањен је број помоћника градоначелника Ниша и од могућих пет, сада их има тројица. Хоће ли Станковић попунити једно од два празна места, остаје да се види.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

7,511 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>