Одбор за пољопривреду НС усвојио буџет за пољопривреду за 2018.

На 23. седница Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду, која је одржана 4. децембра, чланови Одбора размотрили су Предлога закона о буџету Републике Србије за 2018. годину, раздео 24 – Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, који је поднела Влада Републике Србије.

Државни секретар Министарства финансија Ненад Мијаиловић и државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Велимир Станојевић представили су члановима Одбора
предложени буџет за 2018. годину.

Мијаиловић је говорио и о извршењу буџета за 2017. годину, представио приходну и расходну страну и навео да, што се тиче макроекономске ситуације, 2017. година је задовољавајућа.
За буџет за 2018. годину истакао је да је развојни. Предвиђени буџет за Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде износи 44 милијарде динара, а најзначајније промене су на позицији субвенција, које су увећане за 1,6 милијарди динара, навео је Мијаиловић и додао да су предвиђена повећања и на позицији капиталних улагања.

Станојевић је навео да субвенције у пољопривреди износе 34 милијарди динара, а за подстицаје у пољопривреди и руралном развоју, које се реализују преко Управе за аграрна плаћања, предвиђено је 30,6 милијарди динара, и то за директна плаћања око 21 милијарда динара и за мере руралног развоја 5 милијарди динара.

Помоћник директора Управе за аграрна плаћања Бојан Живковић говорио је о предложеном буџету који се односи на рад Управе и нагласио да је предвиђен увећани износ новца за субвенције. Говорио је и о учешћу у реализацији европских ИПАРД фондова.

Повећање буџета за пољопривреду у наредној години похвалио је и члан Одбора и председник Пододбора за маргинална, најнеразвијенија подручја, Милија Милетић. Он је истакао и посебно похвалио и посебна издвајања у буџету за најнеразвијенија подручја на југу Србије.
(Изјава: Милија Милетић, народни посланик)

Након расправе, Одбор је прихватио у начелу Предлог закона о буџету за 2018. годину, раздео 24 – Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Be the first to comment on "Одбор за пољопривреду НС усвојио буџет за пољопривреду за 2018."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*