Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Шеф Делегације ЕУ у првој посети југу Србије

Прву посету југу Србије, шеф Делегације Европске уније Сем Фабрици почео је у Врању обиласком пројеката које ЕУ финансира како би се унапредио живот становништва.

Амбасадор Фарбрици је заједно са градоначелником Врања Слободаном Миленковићем обишао радове на завршетку хируршког блока при Општој болници у Врању за које је ЕУ извдојила 2,8 милиона евра.
„Порески обвезници Европске уније годишње издвајају 200 милиона евра за Србију, како би помогли да се достигну европски стандарди што ће донети користи свим грађанима Србије“, рекао је амбасадор Фабрици.

Изградња овог блока почела је 2002. године, али је 2012. због недостатка финансијских средстава изградња прекинута. Захваљујући средствима Европске уније и Владе Србије у јуну ове године су настављени радови који треба да се окончају за 12 до 14 месеци.

Амбасадор и градоначелник обишли су и Слободну зону „Бунушевац“ чије инфраструктурно опремање и израду техничке и планске документације је ЕУ подржала са скоро 700.000 евра.
Миленковић је истакао да је само кроз развојни програм Европски ПРОГРЕС у последње три године у пројекте у Врању уложено преко 3,5 милиона евра, као и да ће Град конкуристи за пројекте и у новом програму.

Боравак на југу Србије, шеф Делегације ЕУ наставио је у Бујановцу састанком са председником Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Зораном Станковићем, који је истако да је међународна заједница на овим просторима у протеклом периоду уложила око 35 милиона евра уз 60 милиона евра опредељених преко Координационог тела.
Фабрици је истако задовљство реализованим пројектима у области образовања, здравства и инфраструктуре и нагласио да је приступање ЕУ будућност Србије и да ће ЕУ удвостручити напоре како би помогла на том путу.

У Бујановцу је шеф Делегације ЕУ посетио Одељење Економског факултета из Суботице, чија је зграда 2015. године изграђена уз подршку ЕУ за шта је издвојено преко 800.000 евра, док је Влада Србије учествовала са 208.000 евра.

Амбасадор ЕУ посету југу Србије завршио је учешчем у раду Одбора заинтересованих страна за пројекат Одељења Економског факултета из Суботице у Бујановцу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

6.421 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>