Пут Сврљиг – Бабин зуб обележен новим путоказима

Недавно реконструисани регионални пут од Сврљига ка познатој туристичкој дестинацији Бабин зуб ових дана добио је и нове путоказе.

Током лета ове године реконструисано је и асфалтирано око 9 км регионалног пута Р-222, који од Сврљига води до туристичког центра на Бабином зубу где се налази хотел Стара планина. Тако је коначно уређен цео пут до овог излетишта који води кроз територију општине Сврљиг, што је најкраћи пут до ове туристичке дестинације, уколико се иде из правца Ниша.

Ових дана, уз будно око народног посланика Милије Милетића, постављају се и путокази ка овој туристичкој дестинацији како би се туристима који реше да користе овај најкраћи пут до Старе планине, олакшало путовање.

Милетић је иначе и најзаслужнији за реконструкцију овог пута јер је безброј пута у разним министарствима и ЈП Путеви Србије водио разговоре са надлежнима како би се завршила реконструкција овог пута која је била започета још пре једне деценије, када је реконструисано првих 6 км пута.

Милетић се нада да ће туристи који иду до Старе планине све више користити пут кроз општину Сврљиг, што може да допринесе и бржем развоју туризма у самој општини.

Општина Сврљиг има шта да понуди туристима, од природних лепота и пећина, до традиционалне хране и пића кроз сеоски туризам.

Be the first to comment on "Пут Сврљиг – Бабин зуб обележен новим путоказима"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*