Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ранку Павловићу и Миладину Вукосављевићу награде „Гордана Тодоровић“

Песници Ранко Павловић из Бања Луке и Миладин Вукосављевић из Љубића код Чачка овогодишњи су добитници награде на манифестацији „Дани Гордане Тодоровић“ која је по 35. пут одржана у Сврљигу.

Завршна манифестација тридесет и пете песничке манифестације „Дани Гордана Тодоровић“ одржана је у суботу, 2. децембра у салону библиотеке Центра за туризам, културу и спорт Сврљиг када су награђеним песницима свечано уручене награде.

Одлуку да се награде радови ових песника донео је трочлани жири у саставу: Горан Максимовић – председник, Радослав Вучковић и Милица Миленковић – чланови. Одлука је донета једногласно, 25. октобра ове године након разматрања више од шездесет пристиглих рукописа поезије. Образложење за доделу награда награђеним песницима прочитао је Радослав Вучковић, члан жирија.
(Изјава: Радослав Вучковић, члан жирија)

Награда је објављивање победничких рукописа, па ће, по традицији штампане књиге бити уручене песницима наредне године, док им је уговоре о штампању књига и плакете уручио директор Центра за туризам, културу и спорт, Марко Младеновић на овој завршној смотри.

Награђени песници захвалили су се на додељеној награди, а присутнима су прочитали и стихове из награђене збирке.

На вечерашњој смотри представљена је и књига прошлогодишњег победника манифестације Анђелка Анушића, Зимно место, који, због болести, није присуствовао смотри. О збирци песама Зимно место говорила је књижевница и књижевна критичарка Милица Миленковић.

На манифестацији је представљен и најновији двоброј часописа за књижевност, уметност и културну баштину, Бдење који издаје Центар за туризам, културу и спорт Сврљиг.
Са садржајем најновијег двоброја присутне је упознао Радосалав Вучковић, уредник часописа.

Манифестацију „Дани Гордане Тодоровић“, чији је организатор Центар за туризам, културу и спорт Сврљиг, финансијски подржава Министарство културе и локална самоуправа. Ово је потврдила и председница општине Сврљиг, Јелена Трифуновић, која је поздравила присутне и честитала добитницама, уз обећање да ће локална самоуправа и убудуће подржавати ову манифестацију, и више него до сада.

Манифестацији су, поред љубитеља писане речи, присуствовали и књижевници Обрен Ристић из Књажевца, Дамир Јоцић и Зоран Вучић из Сврљига, Ненад Трајковић из Врања, књижевни преводилац Данијела Трајковић из Врања, као и Горан Максимовић из Ниша, историчар књижевности, књижевни критичар, антологичар и професор Универзитета у Нишу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

6.421 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>